Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Popelky z Vogue

Oslava ženského přátelství jako jediné bóje v rozbouřeném moři životních nejistot je hlavním poselstvím celovečerní verze seriálového fenoménu Sex ve městě.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Dáte si ještě kousek estrogenu, holky? - Autor: IMDB • Autor: Respekt
Fotografie: Dáte si ještě kousek estrogenu, holky? - Autor: IMDB • Autor: Respekt

Jsou jako mušketýrky od Dumase – jedna za všechny, všechny za jednu. Jen místo kordů mají kreditní karty a na nohou místo vysokých jezdeckých bot s tlustou podrážkou lodičky od Manola Blahnika. Oslava ženského přátelství jako jediné bóje v rozbouřeném moři životních nejistot je hlavním poselstvím celovečerní verze seriálového fenoménu Sex ve městě. Filmu, který snad nejlépe charakterizuje, že v propagačních materiálech distributora je více prostoru věnováno hlavní kostýmní návrhářce Patricii Fieldové než režisérovi Michaelu Patricku Kingovi.

Sny o velkých svatbách

Vydělat si zaručené peníze snímkem, který může spoléhat na nostalgii televizních fanoušků, je regulérní producentská strategie. Ale tahle účelová reinkarnace čtyř nerozlučných přítelkyň z New Yorku prohrává se seriálem na několika frontách. Břitkost a sebeironii až příliš často nahrazuje prvoplánový sentiment. A co hůř: sympatické emancipované třicátnice se v průběhu deseti let proměnily – s výjimkou naivní Charlotte – ve vypočítavé, sobecké, diblíkovské mrchy, se kterými je jen velmi těžké se ztotožnit.

V roce 1998 přitom tahle série kanálu HBO změnila televizní historii. Dáte si ještě kousek estrogenu, holky?Na sklonku milénia se seriál inspirovaný novinovými sloupky Candace Bushnellové trefil do ducha doby. Média byla plná Clintonovy aféry s Monikou Lewinskou…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 51 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].