Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Před Krajským soudem v Plzni stanuli čtyři členové představenstva zkrachovalé Kreditní banky, v roce 1996 ostře sledovaného případu vytunelovaného finančního domu. Jiří Novotný, Libor Sadílek a Jan Peterka jsou obžalováni z porušení povinností při správě cizího majetku a Martin Novotný ze zneužití informací v obchodním styku.

Pondělí - Premiér Miloš Zeman oznámil, že nepřijme rezignaci ministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra. Grégr podal demisi kvůli nedodržení termínů při spouštění jaderné elektrárny Temelín, za které se svým ministerským postem zaručil.

Úterý - Prezident Rádia Svobodná Evropa Thomas Dine v rozhovoru pro Prague Post vzkázal české vládě, že se radio nebude stěhovat z centra Prahy. „Byl by to ústupek teroristům a těm se neustupuje,“ řekl. „Navíc premiér Zeman tvrdil, že nám nabídl k přestěhování pět objektů. My ale o žádné nabídce nevíme,“ dodal Dine.

Středa - Britové, kteří velí operaci OSN v Afghánistánu, oznámili české armádě, že nebudou potřebovat elitní prostějovskou průzkumnou rotu. Naopak liberecká protichemická jednotka se chystá na odlet do Kuvajtu, kde by se měla stát součástí mezinárodních jednotek ve válce proti terorismu.

Středa - První český jezdec v seriálu závodů F-1 Tomáš Enge oznámil, že příští rok se závodů nezúčastní. Enge dosud nedostal žádnou nabídku a tým Prost, za který jezdil v loňském roce, nemá na účast…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].