Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Radiovůz žádá smrt

Předvolební kampaň v Česku začala - po Miroslavu Sládkovi, který ji praktikuje permanentně, se do boje o hlasy pustila Českomoravská unie středu. Její představitelé vyrazili na spanilou jízdu po republice, aby se pokusili odvrátit marasmus, do kterého se česká společnost řítí.

Předvolební kampaň v Česku začala - po Miroslavu Sládkovi, který ji praktikuje permanentně, se do boje o hlasy pustila Českomoravská unie středu. Její představitelé vyrazili na spanilou jízdu po republice, aby se pokusili odvrátit marasmus, do kterého se česká společnost řítí. S podpisovými archy chtějí dosáhnout vypsání referenda o znovuzavedení trestu smrti. Jeho návrat do českého zákoníku by měl zastavit narůstající zvůli a brutalitu kriminálního podsvětí. „Bojíme se vyjít na ulici. Lidé musejí jezdit taxíkem, pokud se chtějí ve zdraví vrátit domů. Vrazi přitom sedí ve vězení, nepracují a jsou živi z našich peněz. Ve volném čase dělají jedinou věc: vymýšlejí vzpoury,“ popisují poslanci z Unie, jak se jim jeví současný stav. Proto se pustili do kampaně. „Jde o to, aby se sněmovna přestala zabývat sama sebou a začala řešit opravdu důležité věci,“ říká jeden z organizátorů podpisové akce Aleš Feix.

Vyvalte sudy

V českých městech se tedy od poloviny října zjevuje „radiovůz“ s emblémem Českomoravské unie středu, z něhož jsou občané svoláváni k podpisu petičních archů. Přestože znovuzavedení trestu smrti si dnes, jak známo, přeje téměř pětasedmdesát procent populace, o listinu unionistů velký zájem není.„Kdybyste chtěli popravovat jen cikány, tak to by byla jiná. Až policajti odprásknou jednoho černýho denně, tak tady vyvalím sud,“ volá rozjařeně vedoucí bufetu na náměstí Republiky v Plzni. „Pošlete mi je všechny domů a já je osobně odstřelím,“…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 19 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].