Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Demolice podle plánu

Těm obyvatelům Prahy, kterým záleží na osudu jejich města, dozajista neuniklo, že v posledních třech týdnech se konají demonstrace před NVP proti pokračující devastaci Prahy, resp. demolicím některých jejích částí.

Těm obyvatelům Prahy, kterým záleží na osudu jejich města, dozajista neuniklo, že v posledních třech týdnech se konají demonstrace před NVP proti pokračující devastaci Prahy, resp. demolicím některých jejích částí. Prozatímním výsledkem těchto demonstrací byla diskuse, která se konala z podnětu náměstka primátora ing.arch.Zdeňka Rajniše. Ze strany veřejnosti se jednání zúčastnili jak odborníci - architekti sdružení v různých skupinách (Zlatí orli, Obecní dům), tak i laici, kteří jsou v těchto otázkách částečně vycvičeni pokračujícím bojem za záchranu města.

Na bojiště s plnou polní

Náměstek Rajniš si přizval za svou stranu k jednání suitu poměrně těžkého kalibru: hlavního architekta města Prahy ing.arch.Obersteina, ředitele podniku Výstavba hl.m.Prahy - výstavba sídlišť ing.Hanzala, náměstka ředitele Hanzala pana Kapitána a vedoucího sektoru na Útvaru hl.architekta ing.Havrdu. Diskusi si ke konci přišel poslechnout i primátor Kořán. Bohužel ani tak silně zastoupené vedení města nedokázalo dostatečně jasně a srozumitelně vysvětlit své záměry a koncepci dalšího rozvoje Prahy. Nutno podotknout, že kdyby existovala včasná a přesná informovanost o plánech, které se kují na NVP, dalo by se zamezit nejen podobným jednáním (toto tříapůlhodinové bylo dost vyčerpávající), ale i demonstracím, jejichž tlak trochu nelibě nese primátor Kořán (jak si v závěru posteskl). Na začátku totiž náměstek Rajniš napadl redaktorku Respektu za to, že Respekt neuveřejnil jeho článek…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 14 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].