Houbová horečka
Houby jsou kulinárním trendem letošního roku: jako náhražka masa nebo prostě jako lahodný nositel chuti umami a zároveň ekologicky vhodná potravina
Když loni The New York Times vyhlásily houby ingrediencí roku, mohlo se zdát, že jsou na vrcholu kulinárního zájmu. Ten však přišel až letos. Houby mezi hlavními gastronomickými trendy jmenují úplně všichni, kteří mají co do činění s jídlem. Celá tato vlna dostala i chytlavé názvy: kuchyně celého světa se prostě nakazily „funghi fever“ (houbovou horečkou) nebo je zachvátila „mushroom mania“ (houbová mánie).
Nenáročné na vodu
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.
Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].