Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Čtenář není malé dítě, aby reagoval na primitivní označení kýženým způsobem, úplně stačí, když je článek dobře napsaný a argumentace čistá.

VYPNĚTE TO RÁDIO!

RESPEKT 35/08

Čtenář není malé dítě

Respekt si už roky kupuju proto, že za mě dobře a trefně hledá nová témata nebo je aspoň nastoluje v předstihu, a taky proto, že je názorově vyhraněný a já si můžu po libosti „frflat“ nebo naopak přitakávat.

Článek pana Potůčka mě ale naštval daleko víc, než bych byla bývala čekala.

Nedovedu si vysvětlit, jak někomu uniklo toto: „A tak se stalo, že několika babičkám u Benešova a Berouna najednou začal hrát z rádia hip hop místo dechovky.“

A o pár řádků dále: „Takže tu byl problém: několik babiček poslalo stížnost Radě Českého rozhlasu a také ,velké‘ Radě pro rozhlasové a televizní vysílání…“

To je nečestné a nesportovní označení protivníka, navíc s legitimním požadavkem. Člověk nemusí být sémiotik, aby mu došlo, že to byly škodlivé a zapšklé osoby, které pokazily něco pěkného a velkého. Přitom Respekt je schopen se v jiném čísle a čase za podobné babičky, které mají tak nějak recht, spravedlivě poprat. Jenom doposavad držel zásadu mluvit o obou stranách plus minus stejně.

Čtenář není malé dítě, aby reagoval na primitivní označení kýženým způsobem, úplně stačí, když je článek dobře napsaný a argumentace čistá.

Judita Maršálová

Upřesnění

V minulém čísle jsme v článku s názvem Vášnivý rozvod zelených uvedli, že poslankyně Olga ZubováVěra Jakubková „volají po opuštění vlády“. Přesněji mělo být uvedeno, že obě podpořily usnesení Republikové rady Strany zelených požadující neprivatizaci zdravotnických zařízení, které nesplnění tohoto požadavku označilo jako „důvod k vystoupení zelených z koalice“. Za zavádějící formulaci se omlouváme.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].