Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

Obávám se velkého pnutí

Předseda klubu ODS Petr Tluchoř (39) je poslancem druhé volební období.

Fotografie: Petr Tluchoř. • Autor: Respekt
Fotografie: Petr Tluchoř. • Autor: Respekt

Předseda klubu ODSPetr Tluchoř (39) je poslancem druhé volební období. Do strany vstoupil v roce 1996, o tři roky později se za ní stal zastupitelem v Brandýse nad Labem. V komunální politice se věnoval především zdravotnictví. Šéfem nejsilnější sněmovní frakce – ODS, se stal po loňských parlamentních volbách. V dolním sněmu vede volební komisi, která vybírá členy Rady České televize a zasedá ve zdravotním výboru. Petr Tluchoř je rozvedený a má patnáctiletého syna Matěje.

Jste ze stejného kraje jako Vlastimil Tlustý. Ve sněmovně jste coby předseda klubu ODS dokonce jeho šéf. Vyjednáváte s ním, zda je vhodné tak silně napadat vládu a co s tím dělat?

Řekl jsem mu na regionální radě, že jsem přesvědčen, že není dál možné ty věci vzkazovat přes média, že musí dojít k jasné komunikaci s Mirkem Topolánkem. A že pokud toho nebudou schopni sami, svolám nějakou třístrannou schůzku. Pak pan předseda Tlustý přinesl seznam výjimek a na konferenci na Žofíně i své paragrafované znění daňového zákona a po této stránce se to trochu rozběhlo. Nedá se říct, že s ním vyjednávám, mým úkolem je klub udržet v takové podobě, aby každý mohl projevit svou míru zájmu, aby neměl pocit, že je nějak válcován. A na druhou stranu, aby to koaliční vládnutí mělo nějaký efekt.

Předminulou sobotu se v Brandýse na zámku konal oblastní sněm ODS Praha-východ, kde…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 48 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].