Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Civilizace

www.kosmo.cz

Před dvěma roky vznikl nový portál o kosmonautice. Zrodil se souběžně se založením volného sdružení zájemců o výzkum vesmíru „Kosmo klub“.

Před dvěma roky vznikl nový portál o kosmonautice. Zrodil se souběžně se založením volného sdružení zájemců o výzkum vesmíru „Kosmo klub“. Fanoušci kosmonautiky tak získali na jednom místě a v českém jazyce přístup k řadě zajímavých informačních zdrojů. Zároveň se jim dostalo platformy, na které mohou diskutovat, publikovat své příspěvky a dozvídat se o zajímavých akcích.

Základem tohoto webového portálu se staly tři různé internetové stránky o kosmonautice: Malá encyklopedie kosmonautiky, Encyklopedie družic a kosmických sond SPACE-40 a Databáze kosmických sond pro průzkum těles sluneční soustavy. Všechny tři byly do té doby vytvářeny samostatně a v rámci soukromých iniciativ. Na úvodní stránce portálu www.kosmo.cz jsou vidět poslední aktualizace, ke kterým na těchto stránkách došlo. Kromě toho tu lze nalézt diskusi, členěnou tematicky zatím do šesti sekcí (třeba česká kosmonautika). Nejnovější události – například o vypuštění nových družic – nalezne návštěvník portálu v oddílu Zprávy z kosmonautiky a v části KosmoWatch pak různé odkazy na jiné webové stránky. Portál se neustále rozvíjí a lze jej doporučit každému zájemci o dění v blízkém i vzdáleném vesmíru.

Autor pracuje v Akademii věd ČR, je odborníkem na kosmonautiku.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].