0:00
0:00
Astrounat Brázda
Odvaha nejen číst

Kultura20. 5. 20233 minuty

Tiché šeptání

Šedý kašmír. Béžový semiš. Šampaň košile. Šeříkový šátek. Slyšíte? Takhle šeptá tichý luxus; jako když šustí bankovky. Tichý luxus je trend, který tiše ovládl určitou část lidstva. Tu, která na něj má.

Pryč jsou doby, kdy se bohatství měřilo podle velikosti loga Chanel na kabelce. Teď je ten pravý luxus, když na ní žádné logo není. Ale je ušitá z nejlepší kůže, s plnou pozorností ke každému švu a každé kapsičce a samozřejmě ručně. K takové kabelce patří neméně kvalitní mohérový pulovr, tvídový blejzr a kašmírová kšiltovka. Kdo neví, tomu na nich nepřijde nic zvláštního. Ale kdo ví, ten ví. Že všechny tyhle svršky jsou zatraceně luxusní.

↓ INZERCE
Inzerce Budvar
Inzerce Budvar

Jelikož české celebrity zatím dávají přednost spíš luxusu s velkým logem než bez loga, čest výjimkám, musíme se po příkladech podívat na internetu. Nejčastěji jsou uváděny postavy ze seriálu Boj o moc. Jeho hrdinové jsou oblečeni na první pohled zcela nudně. Jediné, co je na jejich oblečení vzrušujícího, jsou cenovky. Nevíme přesně kolik, je to nicméně všechno od značek Brunello Cucinelli, Tom Ford, Ralph Lauren, Loro Piana, Max Mara a jim podobných, takže to bude hodně. Odhadujeme, že jedna kostkovaná pantofle hlavního oligarchy Logana Roye stojí v realitě víc než všechny boty průměrného českého diváka dohromady.

Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.

Online přístup ke všem článkům a archivu

Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc