Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Smart prkenice

Božík má naspěch. Není divu. Je tak výkonný, zajímavý, inteligentní a cool a má tak hustý plnovous, že ho všude chtějí a všude ho potřebují. Má mítink za mítinkem a pak ještě pár rande, s holkama to totiž Božík mimochodem taky docela umí. Takže se nikdo nemůže divit, že jak si tak žije svůj aktivní lajfstajl, občas někde něco zapomene. Vlastně skoro pořád. Nejvíc peněženku a telefon.

Je to ovšem Božík, takže v pohodě. Po cestě z mítinku na mítink jen tak mimochodem udělal projekt chytrá peněženka. Vypadá jako normální peněženka, do podšívky však zašil pár technologických hračiček, s nimiž to Božík taky docela umí. A tak je teď možné jeho peněženku najít přes apku v mobilu. A prozvonit ji, aby se ozvala. Pokud ztratí pro změnu mobil, zmáčkne něco v peněžence a ozve se telefon. Když ztratí oboje, tak má problém, ale s tím náš příběh nepočítá, takže no problem!

Nedávno chtěl Božíkovi peněženku ukrást padouch. Jenže v peněžence je také GPS, takže Božík na něj dle souřadnic naběhl; a hádejte, kdo vyhrál? Samozřejmě, s padouchy to Božík taky docela umí. Pak se Božík přičísl, založil startup, udělal sbírku na Kickstarteru, a protože i s crowdfundingem to Božík umí, vydělal si na hybridní kabriolet a frčel dál.

Tento příběh se skutečně stal, a to ne jednou. Smart wallet čili chytré peněženky vznikají jak na běžícím pásu, za všechny pár značek: Volterman, Woolet, Ekster nebo třeba kartička Leif či Tile, která udělá chytrou peněženku i z přiblblé. Většinou je nabízejí malé…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].