Zajít si v sobotu ráno na trh pro čerstvého třeboňského pstruha a přidat k němu brambory a zeleninu od sedláka z jiného koutu země se stalo zavedenou tradicí v mnoha českých domácnostech. Za pět let, co farmářské trhy v českých městech fungují, se z nich stal úspěšný fenomén, který zároveň přinesl několik zajímavých problémů. Mezi pozitivy převažuje fakt, že Češi krmení léta nekvalitními potravinami nejasného původu mají na dosah zeleninu, mléčné výroky či uzeniny s jasnou informací o jejich složení a původu.
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.
Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].