Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Trendy

Husokachna, lvi a tygři

80 profimedia R51 2012 • Autor: Respekt
80 profimedia R51 2012 • Autor: Respekt

Ještě než popřejeme milým čtenářům veselé Vánoce, chtěli bychom je varovat. Varovat před výskytem nebezpečných kříženců, z nichž někteří se mohou ocitnout i na svátečním stole. Uveďme aspoň několik hlavních.

Zaprvé je to ligr. Vznikne křížením lva a tygřice, a patří-li tito k větším kouskům, vznikne obluda o délce až čtyři metry a s nevypočitatelnou povahou. Samec bývá neplodný, ovšem samička může porodit ligřata, která sotva vyklouznou z jejího lůna, mají velikost statného čau-čau. Míra rizika: vysoká. Pak tu máme tygona. Ten se narodí, když se spáří lvice s tygrem, což se ale moc často nestává, protože lvici se tygr zdá většinou příliš mrňavý a nedomrlý. Proto je tygonů na světě údajně jen pět a pravděpodobnost, že by se jeden ocitl právě u vás, není tedy velká. A když, charakter má snesitelný. Někdy je, pravda, rozzlobený, rád se ale také schoulí do klubíčka, nechá se drbat rýžovým smetákem a přede, což však kolemjdoucí omylem považují za zvuk vzdálené technoparty. Míra rizika: střední.

A zatřetí je tu husokachna. Míra rizika: neznámá. Husokachna je tvor, kterého si bez obav bereme domů a pojídáme. V mnoha rodinách je dokonce nositelem smírného kompromisu – když nevědí, jestli na Hod Boží kachnu, nebo husu, zakoupí husokachnu. Už…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].