Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

CzechTek jde do hor

Minulý týden ministr obrany Karel Kühnl rozhodl, že milovníci hudby, kteří se každý rok scházejí na kontroverzním CzechTeku, dostanou místo ve vojenském prostoru Doupovské hory.

Na podobný krok se čekalo už hodně dlouho. A je milým překvapením, že u jeho zrodu stál jinak nevýrazný a špatný ministr obrany Karel Kühnl. Minulý týden rozhodl, že milovníci hudby, kteří se každý rok scházejí na kontroverzním CzechTeku, dostanou místo ve vojenském prostoru Doupovské hory.

Co je na tom tak převratného? Vstřícnost státu ke svým občanům lze měřit podle řady kritérií – od chování politiků, úředníků až po výši daní či kvalitu služeb. Nejlépe se ale ukáže podle toho, jak se chová k lidem, kteří se nějak liší od většiny. A zejména ve chvíli, kdy se liší nějakým provokativním způsobem. V poslední době se téměř symbolem jinakosti stali mladí posluchači techna, kteří se rádi scházejí k tancům kolem svých hlasitých aparatur mimo města. Vyvolávalo to odpor veřejnosti, brutální zásahy policie a hysterické střety politiků.

Nyní ale stát schoval obušky, represi a nabídl volné prostory, kde nebude hrozit střet s domorodci. To zní nadějně. A je to i celkem příjemná rozlučka s kdysi liberální Unií svobody, jejímž členem Kühnl je.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].