Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Dámy a pánové,

minulý týden Vrchní soud v Praze zamítl žalobu Pavla Tykače na Respekt. S definitivní platností se tedy smí o panu Tykačovi, šéfovi známého Motoinvestu, mluvit a psát jako o „známém škůdci kapitálového trhu“. Právě tohle byl totiž výrok, kvůli kterému podal Pavel Tykač na Respekt žalobu. Rovněž jsme podali žádost o obnovení staršího soudního sporu se Stanislavem Grossem. Vloni totiž soud rozhodl, že náš článek o jeho kontaktech s dnes již proslavenou Libuší Barkovou postrádá přesvědčivé důkazy. Jenže život dal za pravdu nám. Letos v zimě Gross přiznal, že jeho manželka s paní Barkovou podniká, proto, jak doufáme, vrátí justice spor Respekt vs. Gross k novému projednání.
V tomto čísle bych vás rád upozornil na rubriku Téma, v níž zahajujeme volný seriál na téma budoucnost a její možný vývoj. Jako první přijal naše pozvání přední světový sociolog a myslitel Zygmunt Bauman. Anglickou verzi najdete zde.
A konečně v příštím čísle se můžete těšit na reportáž o tom, jak Slováci prožívají radikální reformy své země.
Klidné čtení přeje

Dámy a pánové,

minulý týden Vrchní soud v Praze zamítl žalobu Pavla Tykače na Respekt. S definitivní platností se tedy smí o panu Tykačovi, šéfovi známého Motoinvestu, mluvit a psát jako o „známém škůdci kapitálového trhu“. Právě tohle byl totiž výrok, kvůli kterému podal Pavel Tykač na Respekt žalobu. Rovněž jsme podali žádost o obnovení staršího soudního sporu se Stanislavem Grossem. Vloni totiž soud rozhodl, že náš článek o jeho kontaktech s dnes již proslavenou Libuší Barkovou postrádá přesvědčivé důkazy. Jenže život dal za pravdu nám. Letos v zimě Gross přiznal, že jeho manželka s paní Barkovou podniká, proto, jak doufáme, vrátí justice spor Respekt vs. Gross k novému projednání. V tomto čísle bych vás rád upozornil na rubriku Téma, v níž zahajujeme volný seriál na téma budoucnost a její možný vývoj. Jako první přijal naše pozvání přední světový sociolog a myslitel Zygmunt Bauman. Anglickou verzi najdete zde. A konečně v příštím čísle se můžete těšit na reportáž o tom, jak Slováci prožívají radikální reformy své země.

Klidné čtení přeje

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].