Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Zemane, tvou zbraní je špína

Je to kniha, kterou šel pokřtít místopředseda vlády. Stojí se na ni fronty a za pár dní si ji koupilo 100 tisíc lidí. Úspěch spisku Miloše Zemana Jak jsem se mýlil v politice ukazuje, jak je tady bývalý premiér stále populární a jaký má dar oslovovat zdejší veřejnost. Vnitřek knihy zároveň připomíná, proč byly zemanovské časy tak zlé a proč by se neměly vracet.

Fotografie: Vážení impotenti, líné coury... Foto Petr Kubín • Autor: Respekt
Fotografie: Vážení impotenti, líné coury... Foto Petr Kubín • Autor: Respekt

Je to kniha, kterou šel pokřtít místopředseda vlády. Stojí se na ni fronty a za pár dní si ji koupilo 100 tisíc lidí. Úspěch spisku Miloše Zemana Jak jsem se mýlil v politice ukazuje, jak je tady bývalý premiér stále populární a jaký má dar oslovovat zdejší veřejnost. Vnitřek knihy zároveň připomíná, proč byly zemanovské časy tak zlé a proč by se neměly vracet.

V Churchillových stopách

O Miloši Zemanovi se říká, že ho v poslední době několikrát zbili kumpáni na opileckých tazích, a proto mu manželka už nedovoluje chodit v Praze ven bez dohledu. Není už sexuálně výkonný, tak si prý jeho žena musí hledat náhrady. Je údajně impotentní od té doby, co se pokusil svést Petru Buzkovou, a ta ho prý odmítla. Prý s „tlustým a věčně přiožralým dědkem nechce nic mít“. Proto se nyní Buzkové mstí. Prý se ale dostal do finanční tísně, protože musí hodně lidem platit za mlčení, aby neprozradili jeho pochybné kšefty ještě z doby ve vládě. A proto – kvůli penězům, jak se alespoň říká – vlastně své „politické memoáry“ sepsal. Zdá se vám to všechno jako sprostá a nebezpečně chytlavá pomluva? Máte pravdu. A přesně tímto způsobem napsal Miloš Zeman celý svůj bestseller.

Memoáry píše na konci své politické kariéry většina politiků. Mnohé z nich vstoupily do literární historie, například Winston Churchill za ně dostal Nobelovu cenu, jiné zase přinesly poutavé a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].