Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

V těžké agónii II.

Minulé pondělí obvinil generální ředitel České televize Jiří Balvín Respekt z neserióznosti a ze lži. Stalo se tak v Balvínově rozhovoru pro BBC. Respekt publikoval v čísle 32 článek o ČT s názvem "V těžké agónii". Neserióznost dovozuje Balvín z toho, že se v textu neobjevily věty, které zaslal jako odpověď na e-mailové otázky Respektu. Týdeník je ale neotiskl, protože byly vyhýbavé a neobsahovaly žádné nové informace. Balvín se přitom vyhýbá i osobnímu rozhovoru s redaktory Respektu. Pro ilustraci dvě z odpovědí:

Proč zkracujete vysílací čas zpravodajství? Proč nahrazujete komentované zpravodajství regionálním?

K žádnému zkrácení vysílacího času pro zpravodajství nedojde. Od září naopak přicházíme s rozšířením regionálního vysílání o dalších 25 minut v sobotu a od listopadu to bude i 25 minut v neděli. Divák ČT získá i zpravodajsky ucelený blok informací, doplněný o komentáře na programu ČT pravidelně okolo 22. hodiny. Pokud narážíte na pořad „21“, tak to byl vůbec nejrušenější pořad ve vysílání České televize z důvodů sportovních přenosů. (Poznámka Respektu: Podle navrženého programového schématu se od podzimu časový prostor pro zprávy sníží ze současných 45 minut na zhruba polovinu.)

Proč ČT před volbami tvrdila, že nebude vysílat Naostro s politiky, a nato jste do pořadu dvakrát pozvali Václava Klause?

A to také splnila, ČT odvysílala Naostro, ve kterém vystoupil jak končící…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].