Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Novináři MF Dnes zalistovali ve výročních finančních zprávách politických stran a zjistili, že lonští sponzoři, převážně stavební firmy, dostávají od regionálních politiků výhodné zakázky. Do podezření, že s jejím financováním není vše v pořádku, se poprvé dostala i čtyřkoalice.

Pondělí - TV 3 přerušila program a do éteru pustila černou obrazovku s bílým textem. Její mluvčí Jiří Hrabovský vysvětlil, že reagují na rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, ve kterém tvrdí, že TV 3 vysílá pirátsky a má televizi vypnout. Radní trvají na tom, aby držitel licence Martin Kindernay dohodl s investorem.

Úterý - Unie svobody prohlásila, že se zbaví peněz od sponzorských firem, které díky jejím zastupitelům získaly veřejné zakázky.

Středa - Letošní rok byl pro úspory nejhorší za posledních šest let. Na každé tisícikoruně uložené v bance prodělal její majitel kvůli inflaci a nízkým úrokům téměř dvacet korun.

Středa - Václav Klaus pohrozil rozhádané pražské ODS, že ji nepovede ve volbách do sněmovny.

Středa - Čeští patnáctiletí žáci skončili v průzkumu OECD mezi vrstevníky z 32 zemí ve znalostech mateřského jazyka na 19. místě, v matematice na 18. a v přírodovědných znalostech na 11. příčce. V porovnání s minulým průzkumem se tak znovu pohoršili.

Čtvrtek - Bill Gates přijel do Prahy představit další z programů Microsoftu. Na žižkovské základní škole chtěl vidět…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 35 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].