Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Je to sprostá lež

V článku Nožem do zad chrapounovi (Respekt č. 16/95) je citován výrok vedoucího sekretariátu Rady Romského demokratického kongresu pana Ivana Veselého, podle něhož jsem „soudružka poznamenaná službou jedné straně“. Proti výroku pana Veselého se důrazně ohrazuji. Je to sprostá lež. Nikdy jsem nebyla členkou komunistické strany a nikdy jsem ani této straně nesloužila.

Jitka Gjuričová, poradkyně náměstka ministra vnitra ČR.

Kalvodovy nervy a KPB

Se zájmem jsem si v Respektu č. 15/95 pročetl článek pana Spurného o tom, že pan Kalvoda „ztrácel nervy zbytečně“. Oceňuji snahu o podání co nejúplnějšího přehledu o této aktuální věci, přesto si ale dovolím upozornit na některé nejasnosti.

1) „Úvěr ODA byl převeden na KPB“: Pohledávky předchozích věřitelů (Živnostenské banky a ČOB) musely být tedy vyrovnány, to znamená, že jim KPB ze svých aktivit zaplatila 52 milionů Kč. Požadavek na ručení formou směnky byl naprosto logický, je jen otázka, zda na chybějící razítko Josef Reichman „ve spěchu zapomněl“, anebo zda šlo o neznalost, či dokonce o úmysl. V každém případě je podivné, že takto závadnou směnku přijala KPB. Je to podobné, jako když na doporučeném…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 22 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].