Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Dopisy od našich čtenářů.

Odpovědní list

Vážený pane ministře,právě jsem obdržel Vámi podepsané vydavatelské oprávnění. Byv poučen odst.V., podávám Vám tímto následující rozklad, jak tomu pikantně říkáte. Já sám pro sebe tomu říkám odpovědní list.

Rozhodl jsem se po zralé úvaze postupovati dle vlastního rozumu a ne dle představ Vašich úředníků. Vůbec už ne podle zákona č.94/1949 či jiných podobných. Jsou to právě ty zákony, které 40 let naši kulturu ničily, a Vy s klidem až na pováženou jsoucím je respektujete i nadále (a věřím, že spolu s panem prezidentem také lkáte, jak těžké je staré struktury rozbourat). Pod sametovou záminkou právní kontinuity usilovně rašplujete už beztak tenkou větev, na níž (z toho všeho) jsme. Této nedobré hry se odmítám zúčastnit a kudy chodím, tudy vyzývám občanstvo, aby (stejně jako já) zrušilo všechny dřívější zákony ihned tím, že je nebude respektovat. Je to jediný způsob, jak přimět úřední mastodonty k smysluplné činnosti. Zcela konkrétně a k této jedné věci sděluji:

1. Jsem řádně registrovaný soukromý podnikatel a jako takový se ani v nejmenším necítím být podřízen ministerstvu kultury. Z toho důvodu také nemám v úmyslu vyplňovati jakkoliv důmyslné formuláře, kterými se zaměstnávají ministerští úředníci. Mne nezajímají - hodlám co nejlépe konat svou práci a řádně platit státu daně. Pokud Vás baví Vaše formuláře, vyplňujte si je sám.

2. Stát moudře pečuje o zachování všech vydaných knih v knihovních fondech, ale ať tak…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 19 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].