Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Ekonomika, Politika

Jak zatočit s kverulantem

Dostala jsem stížnost, týkající se provozovny starožitností družstva Soluna v Mostecké ulici v Praze. Stěžovatel uváděl, že si tam zakoupil kachel označený jako Míšeň a teprve doma zjistil, že jde o Rakovník. Místo pár stovek skutečné hodnoty zaplatil 22 tisíc Kčs.

Dostala jsem stížnost, týkající se provozovny starožitností družstva Soluna v Mostecké ulici v Praze. Stěžovatel uváděl, že si tam zakoupil kachel označený jako Míšeň a teprve doma zjistil, že jde o Rakovník. Místo pár stovek skutečné hodnoty zaplatil 22 tisíc Kčs. Vrátil se do prodejny a tam kachel vzali zpět, ale nechali si 10% z ceny, kterou si družstvo Soluna účtuje za zprostředkování prodeje. Tím prodejna získala 2.200 Kčs, aniž cokoliv prodala. Protože v dopise stěžovatel zároveň psal o sporu bývalého vedoucího prodejny v Mostecké ulici, ing.Kováčika, s vedením družstva a upozorňoval na to, že tento vedoucí musel z družstva odejít, šla jsem si stížnost ověřit k předsedovi Soluny ing.Vítězslavu Hnídkovi.

Ten obhajoval pověst nového vedoucího prodejny, pana Příhody, a uváděl, o kolik se v této prodejně za jeho vedení zvýšil obrat. Argumentoval také tím, že ing.Kováčik podal na vedení družstva stížnost na ÚV KSČ. Později jsem zjistila, že ing.Kováčik byl nestraník, zatímco ve vedení družstva jsou dosud komunisté. A protože o všem rozhodovala pouze jediná strana, kde si asi tak mohl nestraník stěžovat?K předražování cen starožitností v Mostecké ulici mi ing.Hnídek řekl. "Dostáváme spousty stížností na prodejnu v Mostecké ulici. Vždycky se tradovalo, že má Soluna vysoké ceny, ale jsme pouze zprostředkovatelé. Jestliže zákazník cenu nadsadí a věc se po třech měsících neprodá, tak máme zájem o snížení ceny.

Celkově se však snažíme přizpůsobit ceny…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 14 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].