Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Anonym

Pracovat v Občanském fóru je dosud spojeno s velkým rizikem. Alespoň v Praze 9. Dne 9. 4. jsme na základní škole sídliště Lehovec uspořádali předvolební setkání OF s občany. Na tomto setkání jsem vystoupila se zhodnocením politické situace u nás.

Pracovat v Občanském fóru je dosud spojeno s velkým rizikem. Alespoň v Praze 9. Dne 9. 4. jsme na základní škole sídliště Lehovec uspořádali předvolební setkání OF s občany. Na tomto setkání jsem vystoupila se zhodnocením politické situace u nás. Vycházela jsem z tolerance a slušnosti něžné revoluce, upozornila na dopady ekonomických reforem, které pro nás připravovali normalizátoři, a v závěru poukázala na to, že většina pracovníků řídících institucí a národních výborů zůstala dosud ve svých funkcích a maří naše snahy.

Na tomto mítinku vystoupil jeden z občanů s ostrými výpady proti KSČ, které naši mluvčí ihned uváděli na pravou míru. Jak se nyní ukazuje, byla to provokace, neboť tohoto občana jsme již nikdy na našich setkáních neviděli. Jistý anonym na základě této epizody napsal Úřadu předsednictva vlády ČSFR, že OF Lehovec souhlasí s tím, aby voliči fyzicky napadali komunisty při volbách. Anonym prý nikdy nebyl komunista, ale teď je bude volit.Anonym byl 3. 5. postoupen ONV a předán k vyřízení VLK. Jsem anonymovi povděčna, že si povšiml jmenovitě mé osoby a také hodnotím ONV za to, že stížnost neprodleně postoupil VLK. Tento ONV totiž na mne i moje nezletilé děti pořádal doslova štvanici od roku 1986. Bral si za svědky komunisty a vystavil nás bez ochrany zlovůli davu, ovlivňovaného a podněcovaného členy KSČ. Mezi praktiky ONV patřilo likvidovat nepohodlné lidi jakýmkoli způsobem.Tehdejší VLK k tomu mlčel, stejně jako jiné orgány. Kritika byla trestným…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 22 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].