Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

DŮM

STAVBA NA CHVÍLI
Super regál je větší regál – na Masarykově náměstí v Jihlavě v něm může každý odložit něco, o čem zjistí, že to nepotřebuje. Stavba doprovází Mezinárodní festival dokumentárních filmů – jako každý rok ho dotvářejí dočasné instalace od Víta Šimka a Josefa Čančíka, tentokrát vytvořené za pomoci systému I.D.A. vyvinutého ateliérem H3T. Ukazují, že architektura nemusí být beton na věky, ale také zábava a lehká změna v prostoru, který se zdál být definitivní.

ČLOVĚK

Brus!

Výkřik designéra skla Ronyho Plesla na vizuálu letošního Designbloku. Má znít sportovně, neboť tématem největšího tuzemského festivalu designu je letos sport. Designblok se koná od čtvrtka do neděle.

VĚC

DIGITÁLNÍ STAVEBNICE
Koski jsou kostky. Jsou ze dřeva a dá se z nich stavět, takže rodiče jsou spokojeni, jak si děti správně a výchovně hrají. Zároveň se dají propojit s tabletem, na němž ze dřevěných stavbiček vylézají virtuální panáčci a rostou stromy, takže děti mají svou dávku digitální zábavy. Novou hračku navrhli designéři Jakub Pollág a Václav Mlynář ze studia deFORM a k vidění je na stránkách www.studiodeform.com a výstavě hraček v pražském centru CZECHDESIGN. Lze tu hledat odpověď na otázku, s čím si vlastně dnešní dítě chce a může hrát.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].