Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Svádění mozkem

Doufáme, že každý ví, co je sapiosexuál. Aby se nikomu nestalo to, co nedávno Seanu Radovi, když dával interview listu Evening Standard. Doufáme, že tu také všichni vědí, kdo je Sean Rad. I když to asi není zase tak nutné, bude to trochu pošuk, sapiosexuálové prominou.

Sean Rad je jedním ze zakladatelů aplikace Tinder, která milionům uživatelů zjednodušila seznamování a vyřešila – jak říká – „jeden z největších problémů lidstva“. Svoje mesiášství si umí užít a v onom interview vypráví, jak ho na konferenci v Dubaji vítaly davy „ječících děvčat“, ale popisuje i vlastní dobrodružství na Tinderu. Třeba jak jedna z nejkrásnějších žen, co kdy potkal, přímo „žadonila o sex“. „Ale já jsem řekl ne. Já potřebuju intelektuální výzvu.“ A pak se to stalo: „Na to je přece slovo, na to, že někoho berou intelektuální věci. Víte, jen si povídat. To se nějak jmenuje. Jo, sodomie.“ A bylo to. Od té doby o tom píšou noviny po celém světě a společnosti Match Group, která Tinder vlastní, to zkomplikovalo vstup na burzu.

A přitom chtěl prostě říct sapiosexuál. Ano, ten, koho vzrušuje inteligence a má rád partnery, kteří představují intelektuální výzvu. Ten, kdo se cítí přitahovaný „sexy mozkem“, jak to svého času nazvala Petra Paroubková. A kdo je ochoten přimhouřit – nebo jako paní Paroubková přímo zavřít – oči nad tím ostatním. Mezi sexuálními identitami, z nichž si dnešní člověk vybírá, sapiosexualita frčí. Ve světě sociálních sítí a seznamek se k ní hlásí kdekdo. Vysvětluje se z pohledu…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].