Volná ruka farmářského trhu
Před pěti lety u nás začaly farmářské trhy jako experiment, který mohl skončit blamáží: málokdo věřil, že se Češi vybírající si potraviny především podle ceny (pochopitelně nejnižší) naučí nakupovat klidně i dvakrát dražší pečivo, zeleninu či maso jen kvůli tomu, že je z domácích zdrojů. Jenže z farmářských trhů se stal nečekaně úspěšný fenomén, s nímž se momentálně potkáme na bezmála dvou stech místech v republice. Také proto se kolem něj točí velké peníze a teď i velké emoce.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 53 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na opravy@respekt.cz.
Inzerce • Předplatitelům reklamu nezobrazujeme