Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Úspěch

Teturova rodina

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Jak se rodí dobrá pověst moravského červeného vína

Proč bychom se měli tvářit, že navazujeme na tradici, když tady žádná není? Vladimír Tetur tenhle rébus moravského vinaře vyřešil jednoduše: návštěvníky jeho firmy sídlící v průmyslové zóně ve Velkých Bílovicích udeří už ve dveřích do očí moderní, jednoduchý a maximálně účelný interiér. Překvapí to zvláště u člověka, jehož rodokmen, spjatý s vínem a obcí s největší koncentrací vinařů na počet obyvatel v Česku, sahá do poloviny 17. století. Vinařství Vladimír Tetur ale muselo stejně jako spousta jiných po roce 1989 začít od začátku. Dnes ho od stovek kolegů odlišuje nejen v branži oceňovaná vysoká kvalita, ale i mimořádně vstřícný přístup k běžným zákazníkům, kteří o medailích z celého světa nemají ani potuchy.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Exkurze pro každého

Červenošedá hala se vstupem, v prosvícené nice pod plochým televizorem se pyšní nabídka vín, pneumatické lisy, vinifikátory, ultramoderní plnička lahví, místnost pro ochutnávky. Nikde žádné kudrlinky ani rustikálnost, místo cimbálovky rocková hudba. A namísto „stréce v modré zástěře s červeným frňákem“ pětačtyřicetiletý majitel ve sportovním triku a džínách.

„Naši předkové dělali některé věci špatně: po vinohradu chtěli co nejvíc hroznů a k vínu pouštěli příliš mnoho kyslíku. Takže jsem začínal od…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].