Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Vlastní cestou

Trochu špatně

Zprávy z Moravského Krumlova: tamní radnice se omluvila Inchebě, že k ní byla v médiích necitlivá. Odvážila se totiž před časem protestovat proti snaze firmy dostat z krumlovského zámku, jenž Inchebě patří, do Prahy Muchovu Slovanskou epopej. Teď Inchebu krumlovští poníženě odprošují, že to tak nemysleli, a obrazy na oplátku ještě pár měsíců zůstanou na zámku.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Autor fotografie: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt
Autor fotografie: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt

Nesnáším létání a nevolno se mi dělá i z pouhého vyprávění o poklidné cestě obyčejným airbusem. David Černý to ví, ovšem svými čerstvými zážitky z akrobatického létání je entropický sochař natolik pln, že s nimi musí ven. Jako teď na křtu poslední desky Garáže ve smíchovské Meetfactory: velmi věrně mi předváděl všechny ty výkruty a střemhlavé pády, které na poslední chvíli za kokpitem svého stroje vyrovnal, co s ním dělá přetížení, jak dlouho vydrží letět hlavou dolů… No, ehm.

Koncert připomínal pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů jako akce s co největším počtem sympatických tváří narvaných na co nejmenší plochu. Kdo by si taky nechal ujít příležitost podívat se na znovuzrozeného krále androgynního undergroundu Tonyho Ducháčka, který jako by s nejnovější deskou omládl o dvacet let. Bylo plno a to se ani nemusela Praha polepovat na každém rohu propagačními plakáty.

Pár dnů nato mi přišel takový e-mail. Jedna reklamní agentura chtěla, abych její projekt v Respektu „podpořil PR článkem“, a pokud určím „nějakou symbolickou cenu za tuto podporu“, ráda ji uhradí. Buď je dotyčná pisatelka Renáta Husáková ve firmě nová, což by byla ta lepší varianta, a nebo to takhle prostě v jiných…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 56 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].