2008-1665-mobr-3637R312008n.jpg
2008–1665-mobr-3637R312008n.jpg • Autor: Respekt

2008-1665-vobr-3637R312008.jpg
Fotografie: Jahody z Kunratic, med ze Šumavy, pstruzi od Volar. (Restaurace La Veranda) – Autor: Karel Cudlín • Autor: Respekt

Dita Pecháčková přenese váhu na špičky nohou, nakloní se nad stůl a zálibně zaboří dlaně do chlebového těsta. „Kromě řízení auta si snad nic tolik neužiju jako vaření,“ říká. Nebylo to tak vždycky. V pubertě střídala jednu dietu za druhou a jídlo pro ni znamenalo hlavně trápení. Dnes nejraději vaří složitá jídla, která se musí připravovat celé dopoledne. „Mám takovou teorii,“ řekne a posadí se na židli s mísou v klíně. „Jídlo v dnešní době funguje jako náhražka lásky. Život se v poslední době zrychlil, v rodinných a partnerských vztazích panuje chaos, málokdo má čas se druhému věnovat. A tak si lidi projevují pozornost a cit skrze jídlo. Proto ráda vařím náročná jídla, během dlouhé přípravy se totiž do pokrmu otiskne všechno, co tomu druhému chcete dát.“

Dita Pecháčková ví, o čem mluví. Už čtvrtým rokem je šéfredaktorkou Apetitu. Měsíčník o vaření pod jejím vedením zdvojnásobil svůj náklad, třikrát získal ve své kategorii titul časopis roku a stal se vlajkovou lodí nového trendu, který v českých kuchyních a restauracích během posledních několika let rozkvetl.

Zábava blahobytných

Tiramisu na několik způsobů. Tradiční arménský medovník. Gratinovaný chřest s brusinkami. Nejúspěšnější recepty kulinářského magazínu z poslední doby napovídají, že zájem Čechů o svět těch nejroztodivnějších chutí a…

200831-vobr-01_obalka_velka.jpg
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 53 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

I. Zadejte své údaje a zvolte způsob platby

Předplatné bude automaticky prodlužováno. Funkci můžete kdykoli zrušit.

Rychlá online platba

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Máte dotazy ohledně předplatného? Neváhejte nás kontaktovat na predplatne@economia.cz nebo +420 217 777 888 (každý pracovní den 
od 7.30 do 17.00, mimo pracovní dobu je k dispozici záznamník).

Platbu kartou i on-line platbu zabezpečuje
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

200831-vobr-01_obalka_velka.jpg
Odemkněte tento článek
Získáte přístup ke všem 53 článkům z tohoto vydání.
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na web@respekt.cz.
Chcete-li článek okomentovat nebo nás upozornit na chybu, přihlaste se nebo se zaregistrujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme.

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte