Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Z kraje

Svéráz národního sportu

Na první pohled to vypadalo jako epizoda z prostředí sportu, klidně by se z toho ale mohl stát ukázkový spor o práva spotřebitelů.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: O co se tady hraje? (Fanoušci Komety Brno) - Autor: Archiv • Autor: Respekt
Fotografie: O co se tady hraje? (Fanoušci Komety Brno) - Autor: Archiv • Autor: Respekt

Na první pohled to vypadalo jako epizoda z prostředí sportu, klidně by se z toho ale mohl stát ukázkový spor o práva spotřebitelů. Vše začalo běžným telefonátem – vůdce brněnských fanoušků Tomáš Kundrát zavolal na hokejový stadion do Mladé Boleslavi, jestli by mu jako obvykle nerezervovali několik set vstupenek. Utkání mezi Boleslaví a Kometou Brno mělo tentokrát nádech výjimečnosti – šlo o rozhodující zápas play off semifinále I. ligy. „Řekli mi, že se nemám vzrušovat, že vše domluvíme ráno. Ráno už ale na internetu visel vzkaz, že je vyprodáno,“ říká Kundrát.

Šéf fanoušků si nejprve myslel, že jde o nedorozumění. Jenže nešlo. V Brně už ale měli dohodnuté lidi i autobusy, a tak do Boleslavi přece jen čtyři sta hokejových nadšenců vyrazilo.

Na místě se pak černá zvěst z internetu nejen potvrdila, ale dostala další nečekaný rozměr. „Prodejci lístků chtěli vidět občanské průkazy, aby si mohli ověřit bydliště. Pokud zjistili, že nejste místní, dovnitř jste se nedostali,“ říká Kundrát. Jeho slova potvrzuje i Michal Tylšar, který na zápas dorazil v doprovodu manželky: „Ptali jsme se, jestli jsou ještě volné vstupenky. Pořadatel neodpověděl a zeptal se, jestli máme občanky, aby se mohl podívat na naše trvalé bydliště. Nic jsme mu neukázali a šli jsme pryč.“

Tylšarovým se nakonec podařilo…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 53 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].