Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Uřízlá střecha nad Evropou

Zní to jako vtipná historka pro smutné večery – rakouský hoteliér musel odříznout dvacet centimetrů střechy, protože zasahovala na české území.

Zní to jako vtipná historka pro smutné večery – rakouský hoteliér musel odříznout dvacet centimetrů střechy, protože zasahovala na české území. Zřejmě clonila fotografiím Česka ze satelitu, jinak si to nelze vysvětlit.

Zákony se bezesporu mají dodržovat, ale jsou instituce, které mají právo dávat výjimky nebo hranicí o kousek pohnout. Úředník ukrytý kdesi v hlubinách ministerstva vnitra se zřejmě nedokázal ve své fantazii přenést do jihočeských hvozdů, kde by jeho podpis ulehčil život jednomu hoteliérovi z druhého státu Evropské unie. Výjimky se tu totiž dávají jen těm, kdo si je zaslouží. Třeba teď naposled podnikatel v Královéhradeckém kraji, který prostě potřeboval někam volně odložit stovky tun jedů a díky úřední blahovůli ohrozil život široko daleko.

Ale což, je třeba to vidět z té lepší stránky. Oficiální zprávy nás sice varují, že tu s policejní pomocí prorůstá organizovaný zločin se státní správou, díky rozlezlé korupci tu není možné věřit ani vesnickému fotbalu, ale alespoň že tu západní hranici hlídají úřady stále stejně bděle. Republiku si nějakými rakouskými převislými střechami narušovat nedáme!

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 26/2006 pod titulkem Uřízlá střecha nad Evropou