Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Nejlepší mluvčí

Žijeme v éře anket a všemožných soutěží. A tak nepřekvapí, že kromě hodnocení časopisů máme v Česku i anketu o nejlepšího tiskového mluvčího.

Žijeme v éře anket a všemožných soutěží. A tak nepřekvapí, že kromě hodnocení časopisů máme v Česku i anketu o nejlepšího tiskového mluvčího. Jde o důležitou práci (ne kvůli novinářům, ale kvůli občanům), a tak je dobré vědět, jak se má tohle povolání dělat a kdo je za něj nejlépe hodnocený. Podle výsledků zveřejněných minulý týden letos bodovala mluvčí premiéra Lucie Orgoníková, když ji hlasy novinářů vynesly na druhé místo.

Respekt má s paní Orgoníkovou dvě zkušenosti, na které ještě dlouho nezapomeneme. Nejdřív nás umlčela na tiskovce s čínským prezidentem, neboť v její režii směla položit otázky jen dvě předem vybraná média, u nichž měla jistotu, že nebudou kritizovat. Takový postup je velmi neprofesionální. Mluvčí může omezit počet otázek, neměl by ale předem média cenzurovat a vybírat, kdo smí a kdo ne. Když jsme si oficiálně stěžovali na Úřadu vlády, přišla odplata. Orgoníková vyřadila Respekt z doprovodu premiéra na cestě do Indie. Přitom lživě tvrdila, že není místo v autě z letiště. Podle české ambasády v Dillí žádný problém s místy pro novináře nebyl.

Ale nestěžujme si. Takovéhle elity máme my Češi k dispozici, tak se holt s nimi musíme naučit žít. Takže pogratulujme. Paní Orgoníkové i sobě.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].