Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Televize

vobrazek_1941.jpeg • Autor: Respekt
vobrazek_1941.jpeg • Autor: Respekt

Mnoho významných cen získala herečka Sissy Spaceková za roli v americkém filmu V ložnici, který vysílá ČT 2 ve čtvrtek od 21.45. V dramatu o lásce, zločinu a odplatě hraje matku Franka, který se zamiluje do starší, dosud nerozvedené matky dvou chlapců Natalie. Ve Frankových rodičích vyvolávají strach žárlivé scény Nataliina manžela, který si odmítá připustit, že manželství skončilo. Ukáže se, že oprávněně. Vztah skončí krutou vraždou, po níž následuje neuspokojivé vyšetřování a soud. Hlavní kvalitou filmu debutujícího režiséra Todda Fielda jsou herecké výkony. „Ten film je tak dobře zahraný, že její bolest cítíte jako rodinný přítel,“ napsal americký recenzent listu Philadelphia Inquirer.

Seriál filmů

Woodyho Allena

na ČT ještě nekončí a tento týden máme možnost vidět jedno z režisérových nejlepších děl 80. let. Snímek

Hana a její sestry

dostal tři Oscary, mimo jiné za nejlepší scénář. Allen nás zavede do New Yorku, kde jeden rok sleduje osudy tří žen z umělecké rodiny, jejich manželů a přátel. Objeví se tu třeba Max von Sydow, Mia Farrow nebo sám režisér v roli hypochondra Mickeyho Sachse (v pondělí ve 21.30 na ČT 2).

Klíčová porážka, která ukončila francouzskou koloniální nadvládu v Indočíně, se odehrála na jaře roku 1954 v džungli, za vytrvalých přívalů deště a zcela v režii jednotek…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].