Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Zahraničí

Vyšetříme to ňadro

Fotografie: Diváci, to nic, Janet jenom selhal kostým Foto: Profimedia.cz / AFP • Autor: Respekt
Fotografie: Diváci, to nic, Janet jenom selhal kostým Foto: Profimedia.cz / AFP • Autor: Respekt

V peep-show pro devadesát milionů diváků se předminulou neděli na několik sekund změnil přenos Super Bowlu, finále americké fotbalové ligy. Zpěvák Justin Timberlake provedl to, co své kolegyni Janet Jacksonové sliboval od začátku jejich vystoupení během hlavní přestávky zápasu. „Na konci písně tě budu mít nahou,“ tvrdil text jejich duetu. Trhnutím zabral za kostým kolegyně a divákům se ukázalo její pravé ňadro.

Jako na Den díkuvzdání

Super Bowl je tradiční podívanou amerických domácností. Sednout si ten den společně k televizi patří mezi rituály stejně jako třeba rodinná večeře na Den díkuvzdání. Letošní zápas si nenechal ujít ani Michael Powell, předseda Federální komise pro sdělovací prostředky. „Pobouřilo mě to. Jako miliony Američanů sešla se i má rodina u televize. Ale sportovní svátek pošpinilo to bezcharakterní, hloupé, odsouzeníhodné vystoupení,“ řekl Powell a nařídil federální vyšetřování. K věci se dokonce vyjádřil i Bílý dům. Jak mluvčí uvedl, prezident George W. Bush se sice na zápas díval, hudební vložku o přestávce ale nesledoval. V zásadě je však proti podobným obscénnostem.

Powellova komise může celostátní síti CBS a jejím lokálním stanicím, které přenos přebíraly, udělit pokutu po dvaceti sedmi tisících dolarech. CBS by tak mohla zaplatit víc než půl milionu dolarů. Vtip je v tom, že podle amerických médií šlo o dobře naplánované …

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].