Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - V Česku se narodilo první dítě zplozené po smrti otce. Porod se odehrál již v první polovině února, žena však o tom nechtěla informovat ze strachu, že veřejnost její čin odsoudí.

Pondělí - Vodní skútry nebudou moct od 15. června do 15. září vyrážet na české přehrady. Po delších sporech se na tom dohodli ministři dopravy Jaromír Schling a životního prostředí Miloš Kužvart. Schling svůj odpor proti vyhlášce dlouho vysvětloval obavou, že by její nejasné formulace mohly zastavit i veškerou nákladní vodní dopravu v zemi.

Úterý - Soud s bývalým předsedou československé vlády a ministrem vnitra Lubomírem Štrougalem je kvůli nemoci obžalovaného odročen na neurčito. Štrougal je stíhán za to, že měl jako ministr vnitra překazit potrestání skupiny příslušníků Státní bezpečnosti obviněných z vražd politických vězňů a odpůrců komunistického režimu v 50. letech. Letos v únoru Obvodní soud v Praze 7 případ zamítl pro nedostatek důkazů, státní zástupkyně se však odvolala.

Středa - Po necelých dvou dnech musel být zastaven zkušební provoz jaderné elektrárny Temelín. Zavinila to porucha na nejaderné části prvního bloku elektrárny. Podle předsedkyně úřadu pro jadernou bezpečnost Dany Drábové nemá tato porucha vliv na bezpečnost chodu elektrárny. Reaktor byl ve středu znovu zapojen, aby jej další porucha zakrátko odstavila z provozu minimálně na týden.

Čtvrtek - Tabáková…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].