Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Představitelé Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního oznámili, že údaje z katastru nemovitostí je možné najít na internetové adrese www.katastr.cuzk.cz. Zatím je zpřístupněno sedmdesát osm registrů ze sto dvanácti existujících.

Pondělí - Ministr životního prostředí Miloš Kužvart se na bonnské konferenci OSN o kjótském protokolu setkal se svým německým kolegou Jürgenem Trittinem. Avizovaný rozhovor o budoucnosti Temelína se ale nekonal. „Pouze jsme se pozdravili a prohodili pár slov,“ říká Kužvart.

Úterý - Konfederace politických vězňů se ostře ohradila proti přidělení olympijských her Pekingu. „Země, která v zárodku ničí jakýkoli politický odpor mučením, žalářováním a veřejnými popravami, nemá právo naplňovat vznešené olympijské ideály,“ stojí v prohlášení konfederace.

Středa - Vláda před svou letní dovolenou projednala na svém zasedání rekordních padesát šest bodů. Rozhodla například o odtajnění smluv o prodeji IPB nebo o dotacích na opravu panelových domů.

Středa - Ministerstvo financí oznámilo, že arbitráž mezi společností CME, někdejší exkluzivní servisní organizací televize Nova, a Českou republikou, přišla státní pokladnu na sto sedm milionů korun.

Středa - Vládní zmocněnec oznámil, že halu pro konání mistrovství světa v hokeji bude financovat český podnik Sazka. Hala bude stát nakonec ve Vysočanech.

Čtvrtek

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].