Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Minulý týden

Minulý týden

V žebříčku ratingové agentury Standard and Poors předstihla Česká republika Čínu a zařadila se těsně za Thajsko. Z Velkého Meziříčí se přes víkend ztratily dva patnáctitunové mosty.

V žebříčku ratingové agentury Standard and Poors předstihla Česká republika Čínu a zařadila se těsně za Thajsko. Z Velkého Meziříčí se přes víkend ztratily dva patnáctitunové mosty. Na Vyšehradě byl pohřben komik Jára Kohout. V Karlových Varech se čtyřicetiletý muž střelil do hlavy jateční pistolí a natočil se při tom na video. Oteplilo se. Policie varovala ženy před blížící se vlnou letního sexuálního násilí. V zahrádkářské kolonii u Teplic vyhrabaly slepice funkční granát z první světové války. Na území Česka vstoupilo sedmdesát účastníků mezinárodního Pochodu Evropou za bezjaderný svět. Václav Havel se přestěhoval z úředního bytu do své vily na Ořechovce. Radnice v Chrudimi vydala příkaz k likvidaci unikátní kolonie havranů, neboť ptáci svým krákáním rušili obyvatelstvo tamějšího sídliště. Ve Žďáru nad Sázavou se uskutečnilo první setkání českých a moravských Keltů po dvou tisících letech. Slovenský premiér Vladimír Mečiar oznámil, že se prozatím nehodlá setkat s Václavem Klausem.

Nepřejeme si být členem Severoatlantického paktu pouze proto, abychom byli chráněni, ale chceme se i sami na ochraně společných hodnot podílet, řekl prezident Havel při projevu na konferenci NATO v belgickém Monsu. Prostějovská kasárna byla napadena smrtícím meningokokem C; jeden voják zahynul, sedm dalších bylo hospitalizováno. Profesní organizace zdravotních sester požádala ministra zdravotnictví Rubáše, aby se zasadil o zvýšení platů zdravotních sester. V Brně…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 22 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].