Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Informace o národní frontě

V době, kdy se na všech stranách pro peníze natahují ruce skutečně potřebné, náš sametový stát vyhazuje peníze na platy pracovníků aparátu NF.Již několikrát se v tisku objevila zpráva o zrušení NF, vždy ale bez termínu.

V době, kdy se na všech stranách pro peníze natahují ruce skutečně potřebné, náš sametový stát vyhazuje peníze na platy pracovníků aparátu NF.Již několikrát se v tisku objevila zpráva o zrušení NF, vždy ale bez termínu. Zatím pracovníci této organizace docházejí na svá pracoviště, krátí si dlouhou chvíli vymýšlením pamfletů či ještě horších věcí na naši vládu a hlavně berou peníze. Vezměme např. středočeský KV NF. V aparátu pracuje 31 pracovníků politických a 40 hospodářských (řidičů, hospodářek, uklízeček atd.), kteří tuto zodpovědnou politickou práci zabezpečují.

Na výplatách to dělá měsíčně zhruba 200.000 Kčs. Za rok jsou to 2,400.000 Kčs. Tuto částku můžeme směle vynásobit počtem krajů, tj. desíti, a připočíst dva Městské výbory ve zhruba stejném rozsahu (Praha, Bratislava). Dostaneme se k částce zhruba 20 miliónů korun. Dále je nutno připočítat pravidelné pololetní odměny za těžkou a zodpovědnou práci ve výši průměrného měsíčního platu: V posledním období za likvidaci takřka veškeré dokumentace, která by zájemcům napověděla něco o skutečné náplni jejich práce. Ročně to dělá opět cca 0,5 mil. Kčs na jediný KV NF, celostátně cca 6 mil. Kčs.A do toho není ještě započítáno 105 pracovníků ÚV NF s celkovým odhadovaným minimálním měsíčním příjmem cca 0,5 mil. Kčs. Za rok je to přibližně 7 mil. Kčs.Takže jen mzdové náklady je možno velice skromně odhadnout na 42 miliónů ročně. Co se za tu částku dá pořídit například v našem zdravotnictví nebo školství?A k tomu je…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 23 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].