Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Sabotáž?

Odpalovací rampa kosmodromu. Tuny ušlechtilého kovu, zpracované do podoby kosmické rakety, na startu do vesmíru. Obrovský a drahý kolos, prověřovaný tisíci hodinami zkoušek, s motory ke spuštění.

Odpalovací rampa kosmodromu. Tuny ušlechtilého kovu, zpracované do podoby kosmické rakety, na startu do vesmíru. Obrovský a drahý kolos, prověřovaný tisíci hodinami zkoušek, s motory ke spuštění. Odpočítávání započalo, kosmonaut se chystá. Následující den přinášejí agentury zprávu, že start se nekonal. Kosmonautovi se při oblékání skafandru zasekl zip.

Československo starosti s raketami nemá, zato se zde tvoří zákony, jejichž příprava, schválení a vyhlášení je záležitostí podobně složitou. Připomeňme si horečnou aktivitu parlamentu v posledním půlroce a z ní vyplývající obavy, zda nové zákony budou mít dostatečnou kvalitu a nebudou vyžadovat hned nové opravy či novelizace. Šlo zde o volbu menšího zla, protože potřeba nových zákonů byla tak veliká, že nezbylo než připustit možnost jejich případných nedostatků. Kdo rychle dává, dvakrát dává. Zákonodárné práce, trvající často do noci, přinesly nevídaný objem nových zákonů, na které se vrhá netrpělivá veřejnost s poznámkou „včera bylo pozdě“.Abychom mohli parlamentu za jeho práci opravdu zatleskat, musel by přestat být slonem, kterého ohrozí nepatrná myš. Tento nejpřednější orgán státu, kterému je odpovědný každý včetně vlády a prezidenta, je sám závislý na zdárném výsledku své práce. Zdárným výsledkem legislativního procesu je uvedení zákona do života. A zde se objevuje zdánlivě nepatrná myška, která však má výhradní právo tyto schválené zákony do života uvést: Federální statistický úřad a SEVT (Statistické a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 18 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].