Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Krajková armáda

K muži patří růžová barva a hydratační krém. A nyní také krajkové trenýrky a krajková košile na holé tělo. Teprve krajka udělá z chlapců chlapy. Vychází z toho též tajná operace Krajková armáda, o níž Respekt jako první získal informace. O tom ale až později.

Nejprve připomeneme, že trend se vyvíjí už nějakou dobu. Internet je plný deset let starých fotek ze slavnost- ního plesu MET Gala 2012, kam dorazil módní návrhář Marc Jacobs jako vždy perfektně oblečen. Měl na sobě černé krajkové košilové šaty, pod nimiž prosvítaly bílé boxerky, a k tomu střevíce jako Gulliver. Prostě dokonalý outfit.

V té době si však vysloužil od novinářů označení „nejkontroverznější“. Dneska už na tom nikomu nic kontroverzního nepřijde. Ani divného. Herec Jared Leto měl na jaře na premiéře filmu Morbius saténový oblek s krajkovým pláštíkem a na módních molech letošních fashion weeků se každou chvíli procházel nějaký ten chlápek v krajkovém topu, kraťasech či overalu. A už i v českých obchodech si lze pořídit společenskou krajkovou košili.

K dostání je běžně také pánské krajkové prádlo. Zejména trenky a slipy. Občas i výstřednější kousky jako podvazky a punčochy, což už je samozřejmě jen pro některé muže se speciálními preferencemi. Nebude jich ale asi zase tak málo, když se na kvalitní sexy prádélko pro muže specializuje už několik firem a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].