Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Kultura/mix

Svět očima Jeffa Goldbluma
Svět očima Jeffa Goldbluma

DĚLNÍCI KULTURY

Součástí tohoto čísla Respektu je samostatný sešit Sezona s Literární přílohou a našimi kulturními tipy na léto. Minulé dva roky jste něco podobného v časopise najít nemohli. Kromě on-line filmů, televizních seriálů a nových knižních titulů se vzhledem k pandemii nedalo až do poslední chvíle spoléhat, že se plánovaný koncert, festival nebo výstava opravdu uskuteční. Veškerý kulturní provoz byl závislý na rozhodnutí hygieniků, respektive vlády, zda alespoň na chvíli uvolní karanténní šrouby, nebo je zase naopak o něco více přitáhnou.

Věřme, že letos už letní kulturní sezona proběhne bez podobných problémů. Zaslouží si to nejen hladoví diváci, posluchači a návštěvníci akcí, ale také jejich pořadatelé a účinkující. Kdo nezažil, jaké je to muset na bezmála dva roky přerušit nebo minimálně radikálně osekat svoji práci, která ho živí, měl by mít na paměti, že spousta lidí takové štěstí neměla. Nyní je ta pravá chvíle je návštěvou akcí, jejichž reprezentativní výběr najdete v naší příloze, podpořit. Zaslouží si to.

Když jsme přílohu dávali dohromady, bylo příjemné zjišťovat, že drtivá většina tradičních akcí poběží i po vynucené pauze. Včetně těch, které loni či předloni pořadatelé dali celé dohromady, ale nakonec je museli těsně před začátkem zrušit. Je obdivuhodné, že málokoho frustrace pramenící logicky z podobných traumatických zážitků srazila na kolena a poslala ho zabývat se pracovně něčím jiným, s čím nebude mít takové nervy. A to zde…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 53 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].