Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Kultura/mix

Autor: hanis 2013 A
Autor: hanis 2013 A

DĚLNÍCI KULTURY

„Někteří lidé si myslí, že jsou muzea nudná. Ale co kdybychom vám řekli, že pečují o kolekce nedocenitelného porna?“ Takto propaguje celosvětově nejpopulárnější streamovací platforma pro dospělé Pornhub digitální sbírku, kterou zpřístupnila na svých stránkách v oddíle Classic Nudes, čili Klasické akty. Konkrétně se zaměřila na výběr obrazů ze sbírek pařížského Muzea Orsay, madridského Prada, londýnské Národní galerie, pařížského Louvru, newyorského Metropolitního muzea a florentské galerie Uffizi.

Na úvod je třeba říci, že se nedoporučuje tuto sbírku prohlížet v práci. Nebo kdekoli, kde by vám mohlo být nepříjemné, že se při pohledu na video ke Courbetovu obrazu Původ světa z roku 1866 na obrazovce objeví původní výjev s dívkou s roztaženýma nohama, ovšem přenesený do současného filmařského ateliéru, v němž se náhle objeví i dívčin partner, který záhy scénu obohatí svou předvedenou dovedností v oblasti orálního sexu. Podobné je to s Goyovou o víc než šedesát let starší Nahou Majou. S tím rozdílem, že zde už se při výkladu provádí sex se vším všudy.

Sbírka je k vidění pochopitelně také na mobilu. V tomto rozmezí může být pro zájemce výhodou, že jednotlivé artefakty jsou v aplikaci vyhledatelné pomocí přehledné mapy, a video i audio komentáře si tak může člověk vychutnat přímo v galerijním prostředí. Tedy opět s tím rizikem, že se mu zrovna někdo může dívat přes rameno, aniž by tušil, že najatá pornoherecká dvojice MySweetApple…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].