Používáte nástroj pro blokování reklamy. Příjmy z reklamy umožňují naši existenci.
Podpořte nás a nástroj pro tento web vypněte (návod). Nebo si pořiďte předplatné a reklama se vám nebude zobrazovat. (E-shop)

Obtěžuje vás reklama?
Předplatitelům ji nezobrazujeme.

Reklama
 
Společnost Od věci

Někdo to rád ostré

72A_foto My-Chilli
Nasadit respirátory a jde se na to. (Majitelé firmy, zleva Richard Belžík a Jan Jašek)

Před lety začínali s jedním hrncem a chilli papričkami v květináčích na balkonu brněnského paneláku. Teď majitelé firmy My-Chilli získali ve Spojených státech „omáčkového Oscara“. Přitom se vaření barbecue omáček pořád věnují jen o víkendu. „Chceme, aby nás to hlavně bavilo,“ říká Jan Jašek, jinak ředitel vývoje v nadnárodní softwarové společnosti.

V USA, zemi zaslíbené barbecue a méně či více pálivým chilli omáčkám, jste před pár týdny na soutěži The World Hot Sauce Awards získali první cenu. Jak se to dvěma Jihomoravákům podaří?

Abych to upřesnil, obsadili jsme nejen první, ale i třetí místo – zlato jsme získali za barbecue omáčku se sušenými rajčaty v kategorii středně pálivých BBQ, bronz za rajčatový džem s koriandrem v kategorii džemy a rosoly. V soutěži, která se koná v Louisianě, jsme bodovali už minulý rok: stříbrem za cibulové čatní a bronzem za hořčičnou omáčku s medem.

To nicméně nevysvětluje, jak se vám to podařilo.

To musím nejspíš začít tím, jak jsme se k vaření nachomýtli. Před pár lety jsme se pohybovali kolem soutěží v pojídání chilli papriček, kde se sejde až kolem pěti tisíc českých nadšenců. Hodně lidí z téhle komunity si zkouší chilli omáčky nebo chilli masti vyrábět doma, což byl i náš případ. Primárně jsme omáčky začali vařit na tyhle soutěže a měly úspěch.

Jak přesně jste začínali?

Od nuly – s jedním hrncem v jedné místnosti,…

I_obalka_R09_oprava
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

I. Zadejte své údaje a zvolte způsob platby

Předplatné bude automaticky prodlužováno. Funkci můžete kdykoli zrušit.

Rychlá online platba

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Máte dotazy ohledně předplatného? Neváhejte nás kontaktovat na predplatne@economia.cz nebo +420 217 777 888 (každý pracovní den 
od 7.30 do 17.00, mimo pracovní dobu je k dispozici záznamník).

Platbu kartou i on-line platbu zabezpečuje
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

I_obalka_R09_oprava
Odemkněte tento článek
Získáte přístup ke všem 37 článkům z tohoto vydání.
Chcete-li článek okomentovat nebo nás upozornit na chybu, přihlaste se nebo se zaregistrujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme.

Kateřina Mázdrová

redakce vydání

mazdrova
Přečtěte si více článků od tohoto autora/autorky. Napsal/a jich celkem 360
Reklama

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte