Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Agenda, Politika

Letem světem

Španělská princezna Cristina • Autor: REUTERS
Španělská princezna Cristina • Autor: REUTERS

Španělská princezna Cristina se nedopustila daňových podvodů, avšak její manžel Iñaki Urdangarin ano a půjde za to do vězení na šest let a tři měsíce, rozhodl soud. Sestra španělského krále však bude muset zaplatit pokutu ve výši 265 tisíc eur za to, že se na podvodu svého manžela nepřímo obohatila. V kauze byli odsouzeni také další španělští politici.

igelitka
igelitka

Česko

Konec igelitek?

České obchodní řetězce se pomalu, ale jistě loučí s igelitovými taškami a nahrazují je recyklovatelnými a papírovými. Jako první se jich zbaví Lidl, který je přestane nabízet od března. Igelitové tašky omezuje i Tesco, které při objednávce potravin přes internet nabízí výběr. Globus vyrábí své igelitky ze směsi, která se prý rychleji rozpadá.

„Chcete služby jako v Polsku – odjeďte do Polska.“

V internetové diskusi na serveru Aktuálně.cz takto odpověděl náměstek ministra průmyslu Jana Mládka Lubomír Bokštefl na čtenářský dotaz, proč v Česku nemáme tak levný mobilní internet jako v Polsku.

Česko

První dva

Petr Laně a Jan Rous se nejspíš již brzy stanou prvním homosexuálním párem v Česku, které bude moci společně vychovávat adoptované dítě. Oba totiž minulý týden prošli přípravným kurzem a psychotesty, který náhradní rodiče musí absolvovat. Až do loňského června bylo pro sezdané homosexuály zakázané adoptovat děti, Ústavní soud ale…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].