Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

DŮM

Tady orel

Horská chata Orel (Refuge de l’Aigle) stála ve francouzských Alpách pod horou La Meije víc než sto let. Památnou, avšak trochu zvetšelou chatu teď opláštil Atelier 17C dřevěnými stěnami. Zachovaly se tu staré konstrukce i duch dřevního horolezectví, chata je přitom pohodlná a přátelská. Lze se za ní vypravit do výšky 3440 metrů – sezona právě začíná. Anebo do Brna, kde začala výstava Postaveno v horách o alpské architektuře posledních let. Výstava se koná v Galerii architektury, v dubnu se stěhuje do pražské Galerie Jaroslava Fragnera.

ČLOVĚK

Kanceláře firmy Google plné hravých elementů, s klouzačkou a stolem na ping-pong se v posledních letech považovaly za vzor humánního pracovního prostředí. Doba se však mění.

„Google přinesl myšlenku, že práce je něco jako hřiště a že je možné infantilizovat své zaměstnance. A to není dobrý nápad,“

řekl expert na design kanceláří Jeremy Meyers z centra Helen Hamlynové při Royal College of Art v Londýně na serveru Dezeen, kde zveřejnili<br /> několik článků o budoucnosti pracovního prostředí.

Z HNUSU VKUS

Retro má každý rád, ale české „sedmdesátky“ se zatím za moc nenosily – až příliš připomínaly šeď socialistických obýváků. Adam Karásek a Jiří Mrázek se rozhodli, že i z české banality udělají retro hity. Nabízejí je ve svém obchodně Nanovo na pražském Starém Městě –…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].