Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

O kouzelném zrcadle

Začátek známe. Macecha se ptala zrcadla a zrcadlo jí každý den říkalo přesně to, co potřebovala slyšet. Že zrovna ona je nejkrásnější v celé zemi zdejší a tak dále. Dobře se to poslouchalo a svět se točil, jak měl – kolem ní.  Až přišla ta nepříjemnost se Sněhurkou. Bylo nemilé, že najednou zrcadlo změnilo názor, ale s tím otráveným jablkem to macecha trochu přehnala. Sama to později připustila. Zbytečně zpanikařila, říkala si. Když s chladnou hlavou vyhodnotila situaci, usoudila, že mnohem lepší bude počkat.

A skutečně, Sněhurka se po čase vyřadila sama – přibrala, přestala chodit ke kadeřnici, kolem úst se jí udělala podrážděná rýha. A bylo po kráse. Macecha mezitím cvičila každý den pilates, takže za pár let zrcadlo už zase odpovídalo podle jejího přání. Byla zralá, avšak zachovalá. Stále nejkrásnější.

Jenže pak se to pokazilo znovu, tentokrát definitivně. Mohlo za to MemoMi, MemoryMirror, taková na první pohled chytrá věcička. Obrazovka o velikosti nástěnného zrcadla. Ale lepší. Člověka totiž nejprve natočí a pak mu pustí desetivteřinový záznam. Vidí se tedy ze všech stran. Krátké video se zároveň uloží do paměti a je možné ho poslat dál nebo si ho prohlédnout později. MemoryMirror od firmy Intel už testovali v některých amerických obchodech a teď ho mají jako atrakci na newyorském fashionweeku jako důkaz stále většího propojení technologie a módy. Zaujalo také macechu. Brzy jí ho pověsili na stěnu.

Mnoho žen se vyděsí, když se vidí zezadu, ale v tom u macechy…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].