Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Trendy

Kamkoli se hneš

Plošné bombardování spotřebitele reklamou už nezabírá. Je třeba ho zasáhnout přesně. Nejlépe když stojí před obchodem. Nové technologie to umí.

Suflé, caprese a caesar. Jídla jsou mezinárodní, talíře nahřáté, v téhle restauraci se snaží být na úrovni. A právě když spokojeně dojídáte oběd, přijde vám do mobilu zpráva. Večer můžete přijít znova a budete to mít se slevou. „Stačí, když zákazník zprávu ukáže, a platí o deset procent méně. Chceme být moderní stylová restaurace. V jídlech, v nápojích i v technologiích,“ vysvětluje majitel restaurace Andělská křídla Jan Volf.

Po letech sbírání zkušeností v různých podnicích si založil svůj vlastní. A potřebuje sem nalákat lidi.

„Chtěli jsme ale jít nějakou lepší cestou než letáky za stěračem na parkovišti,“

říká.

To by totiž ani neúčinkovalo. „Člověk ve městě vidí za den asi patnáct tisíc reklamních sdělení. Samozřejmě na ně už příliš nereaguje,“ míní Daniel Köppl, odborník na reklamu a šéfredaktor časopisu Marketing & Media. Právě proto je třeba mířit přesněji. Třeba na lidi, kteří jsou nedaleko, a u nichž je tedy pravděpodobné, že na nějaké to suflé skutečně zajdou.

Metody, jak se spojit s lidmi, kteří jsou blízko, jsou různé. Pan Volf používá bluetooth marketing, propojuje se s kolemjdoucími technologií bluetooth. Je to způsob reklamy, již si pořizuje řada obchodníků, restaurací nebo nákupních center.

Bluetooth je ovšem poměrně stará technologie a teď je možné lidi vyhledat i mnohem rafinovaněji…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].