Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Jeden den v životě

Můj první školní den

Probouzím se kolem poledne. Sucho v ústech mě nutí jít si pro velkou sklenici vody, podle doporučení jednoho bulváru (přiznávám, babička je pravidelná čtenářka) nejlepší recept na ranní kocovinu. Ano, včera jsme se spolubydlícími trochu (více) popili. Po příjezdu z rodného Zlína jsme přece museli „zkolaudovat“ náš nový studentský byt v Brně-Bohunicích, nedaleko nového univerzitního kampusu.

Je 20. září, mě a mé čtyři spolubydlící (dvě slečny a dva mládence) dnes čeká první školní den na naší nové alma mater – Masarykově univerzitě. Na bytě jsme zbyli již jen dva, studenti humanitních oborů, ostatní spolubydlící – medici – jsou už ve škole (člověk musí vědět, jaký obor si vybrat, aby měl školu od pondělí do středy).

Brzy dostávám hlad, do první přednášky je daleko, a tak se vydávám do výše popsaného kampusu. Konečně poznávám „pravé“ menza jídlo. Pochutina deklarovaná jako kuřecí hamburger s oblohou (35 Kč, tož nekup to!?) se ukázala jako gumový „tuponož“ bez housky s pár suchými věcmi okolo (prý hranolky). Enjoy your meal! :)

Před první přednáškou se setkávám s mojí spolužačkou ze střední školy. Nestihla si koupit průkaz na MHD, tzv. šalinkartu, a tak se vydáváme na brněnský dopravní podnik. Při přiblížení k budově nás překvapuje dlouhý zástup nějakých turistů. Brzy pochopíme realitu. Nejsou to turisté, ale obrovská řada…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].