Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Respekt-Despekt

Můžeme to chápat jako další krok směrem k zemím, k nimž vzhlížíme jako ke vzorům. Sociální demokrat Vladimír Dryml přišel minulý týden o další díl vlivu na veřejné peníze a život občanů – o funkce náměstka královehradeckého hejtmana a radního pro zdravotnictví.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: RESPEKT - Autor: ČTK, www.ctk.cz • Autor: ČTK
Fotografie: RESPEKT - Autor: ČTK, www.ctk.cz • Autor: ČTK

RESPEKT

Dryml z kola ven

Můžeme to chápat jako další krok směrem k zemím, k nimž vzhlížíme jako ke vzorům. Sociální demokrat Vladimír Dryml přišel minulý týden o další díl vlivu na veřejné peníze a život občanů – o funkce náměstka královehradeckého hejtmana a radního pro zdravotnictví. Drymla, který sbíral kompromitující materiály na stranickou kolegyni a k tomu byl ještě ve zjevném střetu zájmů kvůli svým obchodům, nechala z krajského vedení odvolat – a to se často nevidí – jeho mateřská ČSSD. Senátor, který následně sám sebe přirovnal k Miladě Horákové, nicméně dál zůstává v krajském zastupitelstvu a také v horní komoře.

DESPEKT

Stromy za to nemůžou

Něco to o nás vypovídá: abychom mohli bezpečněji jezdit v autech, kácíme po stovkách stromy podél silnic. Policisté argumentují přesvědčivými čísly: každoročně se v autech, která narazí do stromu, zabijí desítky lidí. A podle zákona o pozemních komunikacích mohou policisté kácení „nebezpečných“ stromů požadovat. Před dvěma lety jich nechali pokácet tři tisíce. Od loňského listopadu už dalších osm set. A chtějí pokračovat. Je to zvláštní způsob uvažování: strom je překážkou, nikoli pamětí a spolutvůrcem krajiny. K bezpečné jízdě má vést odstranění překážky, nikoli třeba zpomalení nebo postavení svodidel.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 56 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].