Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Byl to krásný a smutný koncert. V pondělí 23. března se po desetiletém působení loučil s ostravským publikem unikátní pěvecký soubor ADASH. Jeho tvůrce a vedoucí doc. Tomáš Novotný jako vždy svým kultivovaným slovem provázel celým vystoupením.

ADASH

Zpráva o zániku jednoho vynikajícího hudebního tělesa a zamyšlení o tom, zda město Ostrava usilující o titul Evropské hlavní město kultury 2015 myslí podporu kultury skutečně vážně.

Byl to krásný a smutný koncert. V pondělí 23. března se po desetiletém působení loučil s ostravským publikem unikátní pěvecký soubor ADASH. Jeho tvůrce a vedoucí doc. Tomáš Novotný jako vždy svým kultivovaným slovem provázel celým vystoupením. Kdo byl na některém z koncertů ADASH, ví, že jeho vstupy mezi jednotlivými písněmi byly vždy vysvětlujícím komentářem k původu a textu písní a přitom v nich nikdy nechyběl inteligentní humor. Stejně tomu bylo i tentokrát, když představoval publiku nejnovější a zároveň poslední CD souboru ADASH s výstižným názvem Napůl živě.

BECHER.BLOG.RESPEKT.CZ

Jak se jako Čech neztrapnit

Po delším čase jsem se včera rozhodl jít do parlamentu – podívat se na emoce kolem hlasování o vládě. „Americká privatizace mezinárodního práva…,“ slyším už v šatně hřímavý hlas z televize, na níž běží jednání v sále. Procházím rentgenem, připínám visačku novináře a mířím po schodech nahoru. „Tahle vláda nedokázala ani zabránit vzniku koncentračního tábora na Guantánamu,“ slyším z dalšího reproduktoru tentokrát ženský hlas. Připomene tý komunistce někdo, že Guantánamo „vzniklo“ už za Zemana?…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 56 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].