Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Civilizace

Věda na každý den

Vědecké objevy dnes hýbou světem. Sice méně nápadně než politické události, ale troufám si tvrdit, že skoro stejně silně.

Fotografie: Webové stránky Scence Daily. • Autor: Respekt
Fotografie: Webové stránky Scence Daily. • Autor: Respekt

Vědecké objevy dnes hýbou světem. Sice méně nápadně než politické události, ale troufám si tvrdit, že skoro stejně silně. Čerstvé zprávy z politiky najdete na internetu leckde, ovšem kde se dopátrat horkých novinek z výzkumu? Umíte-li anglicky, zkuste to na www.sciencedaily.com. Stránky ScienceDaily přinášejí naprosto aktuální zpravodajství zaměřené hlavně na poslední objevy z přírodních věd, technických oborů a medicíny.

Je tu všechno od antropologie přes molekulární biologii a nanotechnologie až k živočišné fyziologii. Záleží jen na vás, jestli si chcete přečíst třeba o změnách klimatu nebo raději o nejstarších horninách na Zemi, ochraně orangutanů či příčinách hluchoty.

Články jsou většinou upravené tiskové zprávy z univerzit a jiných výzkumných institucí, takže na jejich důvěryhodnost se dá spolehnout. Nemusíte se ani bát, že byste něčemu nerozuměli – příspěvky jsou psané tak, aby je pochopili i neodborníci. Pokud vás některá novinka zaujme opravdu hodně a chtěli byste se o tématu dozvědět víc, ScienceDaily vám ochotně pomůže. U každého článku se automaticky zobrazují odkazy na související texty z archivu, knihy a hesla z Wikipedie. Můžete se tedy proklikávat kyberprostorem moderní vědy stále dál a dál. Uvidíte, že to nebude ztráta času.

Autor je biolog.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].