Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Vážené dámy a pánové,
od začátku prosince dochází ke změně ve vedení redakce Respektu. Do pozice šéfredaktora nastupuje Martin M. Šimečka, já přecházím na místo jeho zástupce. Jako druhý zástupce zůstává Erik Tabery. Jaroslav Spurný se naopak rozhodl po sedmi letech z vedení redakce odstoupit a zůstává v redakci jako náš hlavní investigativní novinář.

Vážené dámy a pánové,

od začátku prosince dochází ke změně ve vedení redakce Respektu. Do pozice šéfredaktora nastupuje Martin M. Šimečka, já přecházím na místo jeho zástupce. Jako druhý zástupce zůstává Erik Tabery. Jaroslav Spurný se naopak rozhodl po sedmi letech z vedení redakce odstoupit a zůstává v redakci jako náš hlavní investigativní novinář.

Pro čtenáře, kteří během září a října sledovali spory kolem situace v Respektu, jistě nejde o žádné překvapení, o příchodu Martina M. Šimečky se hovoří již delší čas. Jeho ustavením do funkce považuje redakce všechny spory o další směřování Respektu za uzavřené. Šimečka v minulosti úspěšně vedl slovenský týdeník Domino Fórum a deník SME, z jehož čela odešel koncem září kvůli neshodám s vydavatelem. Jinak redakce Respektu nyní naplno pracuje na změně našeho časopisu, plánované na jaro příštího roku. Jsme pevně přesvědčeni, že z ní vyjde Respekt po všech stránkách kvalitnější – s rozšířeným obsahem, posílenou redakcí a uživatelsky příjemnějším vzhledem. O všem vás budeme v příštích měsících podrobně informovat.

Srdečně zdraví

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 48/2006 pod titulkem Editorial